

NOORD-HOLLAND
"Hoe ontdooi je het beste de bevroren worsten?"
Stap 1: Haal de bevroren worst uit de vriezer.
Stap 2: Maak bij de sluitklip een opening of haal de sluitklip eraf met een schaar.
Stap 3: Leg het product in de 'Kivo Fresh Bucket' in je koelkast.
Stap 4: Binnen 12 tot 15 uur is het product ontdooit.
Stap 5: Het product kan nu gegeven worden. Let op! Probeer de wikkel er ten alle tijden om te laten en het product er als het ware uit te knijpen. Waarom? Op deze manier blijft het product beter afgesloten van zuurstof, wat oxidatie en verkleuring tegen houdt.
​
"Welke soorten vlees verwerken wij in onze maaltijden?"
Wij verwerken spiervlees, orgaanvlees en botten in onze voedingen. Op maat afgestemd op de behoefte van uw hond is dit bij elke maaltijd uit andere delen samengesteld. Hieronder geven we precies inzicht welke delen in welke maaltijd zitten.
​
- Kip Compleet:
Spiervlees: bovenruggen kip
Orgaanvlees: kippen,- hart, maag en lever
Bot: kippenkarkas
​
- Rund Compleet:
Spiervlees: rundertrimming ( spiersnippers)
Orgaanvlees: runder,- hart, pens, milt, lever, nier en long
Bot: Runder rib
​
- Rund & Kip Compleet
Spiervlees: rundertrimming, bovenruggen kip
Orgaanvlees: runder,- hart, pens, milt, lever, nier, long
Bot: kippenkarkas
​
- Rund & Eend Compleet
Spiervlees: rundertrimming, bovenruggen eend
Orgaanvlees: runder,- hart, pens, milt, lever, nier, long
Bot: eendenkarkas
​
- Rund & Eend Puppy
Spiervlees: rundertrimming, bovenruggen eend
Orgaanvlees: runder,- hart, pens, milt, lever, nier, long
Bot: eendenkarkas
​
- 5 Diersoorten Mix
Spiervlees: rundertrimming, bovenruggen eend, bovenruggen kalkoen, zalmlijven, palinglijven
Orgaanvlees: runder,- hart, pens, milt, lever, nier, long
Bot: eendenkarkas, kalkoenenkarkas
​
- Kip & Vis Compleet:
Spiervlees: bovenruggen kip, zalmlijven, palinglijven
Orgaanvlees: kippen,- hart, maag, lever
Bot: kippenkarkas
​
- Konijn Compleet;
Spiervlees: konijnenruggen
Orgaan: konijnen,- hart, long, lever, nier
Bot: konijnenkarkas
​
- Eend Compleet:
Spiervlees: eendenruggen
Orgaanvlees: eenden,- hart, maag en lever
Bot: eendenkarkas
​
- Paard & Konijn Compleet
Spiervlees: paardentrimming
Orgaanvlees: paarden,- hart, lever, long, nier
Bot: konijnenkarkas
​
- Geit & Eend Compleet:
Spiervlees: eendenruggen
Orgaanvlees: geiten,-hart, long, lever, nier en pens
Bot: eendenkarkas
​
- Lam Compleet:
Spiervlees: lamstrimming
Orgaanvlees: lams,- hart, lever, long, pens
Bot: Lamskarkas
​
- Rund & Kip Puppy
Spiervlees: rundertrimming, bovenruggen kip
Orgaanvlees: runder,- hart, pens, milt, lever, nier, long
Bot: kippenkarkas
​
- Pens & Kip:
Orgaanvlees: 90% pens
Bot: 10% kippenkarkas
"Maken jullie gebruik van kunstmatige stoffen?"
Nee, wij maken geen gebruik van geur, kleur en smaakstoffen. Ook zijn al onze verse vlees maaltijden vrij van granen en gluten. Tot slot is het helemaal vrij van E-nummers.
​
"Hoe kan het zijn dat de worsten open springen? En wat kan ik daar aan doen?"
Het kan inderdaad zo zijn dat de worsten soms open springen. Dit komt omdat de worsten onder hoge druk zijn verpakt. Na het verpakken worden de worsten direct ingevroren om optimale versheid te behouden. Door dit temperatuurverschil kunnen kunnen de verpakkingen het af en toe begeven. Helaas is hier geen kant en klare oplossing voor. Om het vlees op de optimale kwaliteit te houden is het noodzaak om te werken met deze hoge druk en lage temperatuur. Wel hebben wij een duidelijk stappenplan over hoe je de worsten het beste kunt ontdooien. Deze vind je bij vraag 1.
​
"Wat is restproduct?"
Restproduct is het product wat overblijft in de voedingsindustrie en wat mensen niet meer (willen) eten. Niet te verwarren met slachtafval. Van slachtafval maken wij geen voeding. Restproducten zijn dus de middelen die niet meer gebruikt worden voor de humane consumptie, maar wel geschikt zijn voor de dierenindustrie. Er worden uitsluitend reststromen gebruikt afkomstig van de vleesindustrie voor humane consumptie. Er wordt enkel gebruik gemaakt van kwaliteitsvlees en natuurlijke producten. Het hoofdingrediënt in onze maaltijd is altijd spiervlees: er blijft veel spiervlees over na het uitsnijden van onze biefstukjes en kipfiletjes. Dit zou anders 'gewoon weggegooid' worden. Daarnaast halen we alle andere essentiele vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen uit orgaanvlees: hart, long, lever, nier, maag en pens. De calciumbronnen zijn: karkassen, ribben, of bot. Voor onze maaltijden met vis gebruiken we hele vissen, vissenhuiden en vissenlijven. Het is erg duurzaam en maatschappelijk verantwoord om van goede restproducten een volwaardige voeding te maken. Op deze manier worden er geen dieren geslacht voor dieren, wat natuurlijk ontzettend slecht is voor het klimaat en het milieu! Wij verwerken alleen kwaliteitsvlees en geen producten zoals darmen, hersenen, tong, baarmoeder, uiers, strottenhoofden, koppen, kippennekken en looppoten.
​
"Wat moet ik geven als mijn hond te dik is?"
Als uw hond last heeft van overgewicht is het verstandig om over te gaan op de maaltijd met het minste percentage vet. Dit is Rund compleet of de Paard compleet. Als u brokken voert kunt u overstappen op de Senior premium.
​
"Hoelang blijft een maaltijd vers?"
Een maaltijd blijft 2-3 dagen goed in de koelkast als deze helemaal ontdooit is. Het beste is om deze worst te bewaren in een Kivo Petfood Fresh Bucket of in een ander goed afsluitbaar emmertje. Zo blijft het langer vers.
​
"Wat is het verschil tussen KVV en droogvoer?"
Zowel KVV (vers vlees) als droogvoer (brokken) bevatten beide voldoende voedingsstoffen. Echter is het zo dat vers vlees van nature voeding voor de hond is. Door het dichtstbij de natuur van de hond te blijven, en dus vers vlees te voeren, is de kans nihil dat je hond klachten krijgt. Alle vleesmaaltijden bevatten essentiële voedingsstoffen die uw hond nodig heeft.
​
"Moet ik mijn hond gevarieerd eten geven?"
Bijna alle Kivo Petfood producten zijn compleet ( alle maaltijden behalve pens ). Dat wil zeggen dat alle elementen van een prooidier in elke maaltijd zitten. Echter eten ze van nature, in het wild, niet iedere dag kip of rund maar zal dat veel gevarieerder en uiteenlopender zijn. Het is daarom verstandig om af te wisselen tussen verschillende diersoorten. Daardoor realiseer je een zo compleet mogelijk aanbod van verschillende vleessoorten in het dagelijkse voedingspatroon van uw hond.
​
"Welke voeding geef je als je hond allergisch is?"
​De meest voorkomende allergieën zijn een: rund, kip of graanallergie.
In gevallen van allergie is het noodzaak om maaltijden te voeren die deze ingrediënten niet bevatten.
Voor honden met een kippenallergie kunnen de volgende complete maaltijden gevoerd worden: rund, geit, eend, konijn, paard en lam. Voor honden met een rundallergie kunnen de volgende complete maaltijden gevoerd worden: vis, geit, kip, eend, konijn, paard en tot slot de kennelworst. Voor honden met een graanallergie: het beste is om geen brok te voeren maar de hond gewoon over te zetten op vers vlees. Onze vers vlees maaltijden bevatten namelijk geen granen. Wil je toch graag een brok? Kies dan voor onze graanvrije varianten.
